AltanErLiv – et alternativ

AltanErLiv

AltanErLiv – et alternativ

Der findes mange forskellige måde at kere om naturen på i privat regi. Det ligger lige for, at hver udstykket grund har en have tilhørende huset. Nogle tager fra deres primære adresse til enten sommerhus eller kolonihave, andre holder nyttehave

“So let’s get the best of it”

Pr. årsskiftet flyttede jeg i lejlighed. Det betød en indskrænkning i såvel interiør som haveinventar. Jeg flyttede nemlig fra hus og dermed have til lejlighed med altan.Da jeg boede i hus kan jeg huske, at jeg har tænkt, at jeg ville kvie mig ved at skulle i højden til indskrænket areal efter tilvænning med at have boet i hus i 18 år. Det måtte være uundværligt at have direkte adgang fra køkken og stue til 50 kvm stor terrasse, hvor jeg har nydt min morgenkaffe i sommerhalvåret med udsigt over hele den cottage-anlagte have med hønsehold, drivhus, pergola m.m.

Da det var en nødvendighed at flytte i lejlighed, vidste jeg, at der var ingen anden vej udenom. “So let’s get the best of it” var min tilgang med mit pænt optimistiske sind.

Der er et alternativ – nemlig AltanErLiv

Under den hurtige flytning havde jeg været gesvindt nok til at danne mig et overblik over mine havekrukker. De lette krukker kunne komme med og de store flotte terracottakrukker måtte jeg grædefærdig sælge ud af. Planter blev kastet i skraldesække og da vi kom til vejs ende med flyttebilen, blev alt udendørs så at sige blot sat på altanen som billedet ovenfor viser.

Da jeg stod der i min tomme hybel, var mine tanker først optaget af hjemmets indretning. Jeg glædede mig over lysindfaldet og dér faldt mine øjne naturlig nok på min altan. 

Jeg var ikke et sekund i tvivl. Dette skal være mit lille åndehul. Frodigt , tillokkende og æstetisk.
Der var altså et alternativ til haven – nemlig AltanErLiv.

Altanen er haven i højden, komprimeret eller blot et udsnit deraf. Jeg er fuldstændig overbevist om, at altanen kan mere end vi umiddelbart aner. Det vil jeg rigtig gerne bevise og dele med dig.

Dette vil jeg dele med dig

På siden her vil du kunne læse om mine erfaringer med at dyrke planter på altan, ja i det hele taget at holde altan. Det ligger i sagens natur, at jeg vil tage udgangspunkt i min egen altan, men uomtvistelig komme omkring ind på alt hvad, der rør sig omkring altandyrkning, for det hænger uløseligt sammen.

Jeg vil spænde vidt, lige fra indretning til dyrkning og valg af planter over årets gang og hvordan man får et godt udbytte af sin altan, såvel i evt. afgrøder som i æstetisk ynde.

Du skal være så velkommen til at sparre med mig i kommentar herunder.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Om forfatteren
Annemette Bo Remmen

58 somre. Mor. Livsnyder, sprogentusiast, næres ved alt kulturelt og lærer i daglig virke.
Velkommen indenfor til min blog, Læseunivers og AltanErLiv.

Seneste indlæg