50 Stueplanter du ikke kan slå ihjel

50 Stueplanter du ikke kan slå ihjel

50 Stueplanter du ikke kan slå ihjel

Dette er godt nok en ældre sag, ikke desto mindre er den eviggyldig. Jeg vil vove den påstand, at den er gået hen og blevet min bibel for stueplanter. Så hvis den fungerer, hvorfor så udskifte.

Tilfældighed

Det var en ren tilfældighed, at jeg faldt over denne bog i ikke mindre en Netto til formedelst kr. 50,00. Jeg lod mig lokke af dens indbydende forside og forlaget går man aldrig helt galt i byen med.

Om bogen

Bogen er nem at orientere sig i med indholdsfortegnelse og register. Formatet er af en størrelse så jeg kan sidde med den, hvor jeg lyster, for det er en sand fornøjelse at slå sig hen med en kop kaffe og både nyde og bruge bogen.

Bogen beskriver, som titlen angiver, 50 stueplanter som selv den mindst erfarne planterholder kan have stående. Hver plante er beskrevet med forfatterne, Ole Voigt Christensen og Henriette Ihlemanns, egne ord om, hvad planterne udmærker sig ved, hvordan de understøtter boligens stil og skaber sammenhæng i indretning og således, på bedste vis, tager sig godt ud i boligen. Herudover er der information om ved hver plante om placering, vanding, gødning, pleje, formering og oprindelse.

Bogens illustrationer

Bogen er appetitlig ved sine umådelig flotte illustrationer fotograferet af Kim Ahm. Enkle fotografier taget i nøje udvalgte rammer. “Svigermors skarpe tunge” er som født til interiøret på SAS Royal Hotel og “Oldingekaktus” i ordinær lerpotte udfordrer makkeren, Wagenfeld-lampen, i stringent Bauhaus-design. Selv de rådhvide feminine rammer får en plads tillige med de hvidmalede sommerhuspaneler og sølvplet lydestagerne.
Der er rig mulighed for at inspireres til en plante, der passer til netop din boligstil.

Forfatterne

Forfatterne er hortonom, Ole Voigt Christensen og indretningsarkitekt, Henriette Ihlemann. Et samarbejde, der er mundet ud i et ganske godt resultat.

Sådan bruger jeg bogen

Jeg bruger bogen som inspiration til, hver gang jeg løber tør for ideer til anskaffelse af nye planter. Hvis jeg flere gange har måtte smide planter ud fordi jeg ikke har kunne holde dem, ja så fanger jeg lige bogen i bogreolen.

Anbefaling

Bogen er trykt i 2004, altså for 18 år siden, og jeg bruger den stadig. De fortæller mig, at det er en bog der har levet op til sit formål, nemlig at guide læseren frem til valg af bedre holdbare planter.

Bogen stadig at finde i få boghandler.
Jeg kan klart anbefale den som et mindre opslagsværk over stueplanter.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Om forfatteren
Annemette Bo Remmen

58 somre. Mor. Livsnyder, sprogentusiast, næres ved alt kulturelt og lærer i daglig virke.
Velkommen indenfor til min blog, Læseunivers og AltanErLiv.

Seneste indlæg