Thumbs Up for kunsten.

Hvis der er noget, der drager, så er det den første spæde forårssol.
Jeg måtte bare ud og mærke mig selv og lave lige præcis, hvad jeg har lyst til efter en dag i det offentliges tro tjeneste. Da jeg var på de nordlige kanter, satte bilen næsten automatisk kurs mod det gode gamle museum for moderne kunst, nemlig Louisiana. Uforklarligt var jeg fyldt med længslen efter at gense 50érnes Pop Art, især Andy Warhols serigrafi af Marylin Monroe – eller var det Dronning Margrethe.

Kunstmuseer
Vore kunstmuseer indeholder samlinger af malerier, skulpturer, grafik, bøger, tegninger m.v., som har til hensigt at belyse kunsthistorien, dokumentere og sikre Danmarks kulturarv.
De har, lige fra det først museum opstod og til i dag været uvurderlig i forståelsen af vores samtid. Ikke mindst i nutiden med stigende globalisering.
Kunstmusset kan, for en stund, lukke os ind i et rum, hvor vi i roen kan give næring til det mest basale af os, nemlig vores sanser.

Louisiana
Da jeg flyttede til Sjælland var Louisiana stedet for moderne kunst. Siden er der heldigvis kommet flere til og den moderne kunst har da også bredt sig til at nå ud i yderkanterne og så at sige komme til folket.
Louisiana udmærker sig ved sin sublime formfuldendthed mellem stedets indhold, kunsten, arkitekturen og naturen omkring.

Museets grundlægger Knud W. Jensen bad, i midten af 50´erne, arkitekterne Jørgen Bo og Wilhelm Wohlert om at opføre et museum med udgangspunkt i den gamle herskabsvilla. Grundidéen var at sammentænke arkitekturen med naturen. Det er i den grad lykkedes.
Rammerne, den verdensanerkendte gode danske arkitektur, giver mig en helhedsoplevelse, som forplanter sig i en ro til fordybelse.

Fandt jeg Andy Warhol?
Meget var ændret i den faste udstilling på Louisiana. Det siger noget om, hvornår jeg har været der sidst. Årene er gået og i takt med det helt sikkert også en tiltagende aldring med huller i hukommelsen. Men jeg er sikker på, at Andy Warhols serigrafi af ovenstående personer helt sikkert har været der.
Hvad gør man så, hvis man vil have mysteriet opklaret. Jo, man spørger forgæves den nærmest stående kustode.

Jeg gik fra Louisiana med uforrettet sag – uden et gensyn med Andy Warhol (viser sig at være på et andet kunstmuseum).
Til gengæld fik jeg mig en eftermiddag fyldt op med kunstnerisk lise for sjælen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om forfatteren
Annemette Bo Remmen

58 somre. Mor. Livsnyder, sprogentusiast, næres ved alt kulturelt og lærer i daglig virke.
Velkommen indenfor til min blog, Læseunivers og AltanErLiv.

Seneste indlæg