Sommerferielæsning

Når sommerferien starter har jeg altid udvalgt mig 2-3 bøger som jeg skal læse. Jeg har hele juli til min rådighed. Om jeg rejser ud eller er hjemme er der altid plads til en læsestund. Uden arbejde er der mere tid til refleksion, som uløseligt hænger sammen med at læse.

Mit valg af sommerferiebøger 2022

Sommerferiebøger er for mig forholdsvis korte og ofte letfordøjelige bøger. Jeg har som krav, at de skal ikke fylde så meget i tasken. De skal være lette at have med og håndtere såvel på stranden som i bil/tog/fly/på sejlturen eller hvis man ikke kan fravige den under cafébesøget med en god cappuccino.

Jeg har denne sommer valgt flg. bøger:

“Er der en voksen til stede” – af Signe Lindkvist og Iben Hjejle (biografi)
Jeg faldt over den i supermarkedet Aldis bogudsalg og købte den netop med det formål at læse den i en ferie eller i toget.
Jeg kender TV-værten Signe Lindkvist fra DR Ramasjang og Iben Hjejle som skuespiller. Begge med en dejlig glad, let og humoristisk tilgang til livet. Jeg forventer mig derfor en bog, der giver mig et godt grin i stråhattens skygge under solens stråler.

“Jeg er William” – af Kim Fupz Aakeson (børnebog)
En blandt mange i samlingen af sønnikes gemte børnebøger.
Kim Fupz Aakeson er absolut en af mine favoritforfattere inden for nyere børnelitteratur. Man går aldrig fejl af ham. Han har fingeren på børnepulsen. “Jeg er William” er en af hans karakterer blandt flere, også lavet som film. Jeg håber på, at jeg måske kan arbejde med den i skolen, når jeg starter arbejde efter ferien.

“Lad os rejse os” – af Jesper Wung Sung (ungdomsbog, novellesamling)
Jeg læser altid romaner. Med denne her ungdomsbog, udfordres jeg på en novellesamling og det glæder jeg mig til. Forfatteren Jesper Wung Sung er flittigt brugt i litteraturarbejde i skolen, hvor det er her, jeg kender ham fra. Jeg forventer derfor en sublim læseoplevelse med et kig i ungdommens verden.

Nyd sommeren derude.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Om forfatteren
Annemette Bo Remmen

58 somre. Mor. Livsnyder, sprogentusiast, næres ved alt kulturelt og lærer i daglig virke.
Velkommen indenfor til min blog, Læseunivers og AltanErLiv.

Seneste indlæg