“Du er ikke f**ed – du er bare ung” af Julius Mygind

IMG_20220704_200016

“Du er ikke f**ed – du er bare ung” af Julius Mygind

Når ord er fornuftspræget.
Når talen giver mening.
Når virkeligheden præsenteres, som den er. Så fanges jeg.

Det gjorde jeg, da jeg så Julius Mygind tale om sin bog, “Du er ikke f**ked – du er bare ung”, i DR Aftenshowet tidligere på året.
At han sad i skarp “duel” med Socialdemokratiets Børne- og undervisningsordfører, Jens Joel, gjorde blot hans ord endnu mere utvetydige. Nemlig, hvordan det er at være ung idag. Debatten viste, hvor lidet en politiker kan have forståelse for de mennesker, hvis tarv han har til opgave at tjene.

Julius Mygind forsøgte gang på gang, på diplomatisk vis at fortælle Jens Joel, hvad der er de unges vilkår idag, alt imens Joel plæderede for, at det derfor også er vigtigt, at der nu er endnu bedre mulighed for, at de unge har mulighed for at vælge sig en erhvervsuddannelse.
Ak ja, Joel – du har denne her bog til gode.

Julius Mygind er coach, foredragsholder og debattør og udviklingsleder hos organisationen DrugRebels.

Bogen er en guide til ungdommen, som tager afsæt i Myginds egne erfaringer.
Han fortæller om hans egen endeløse kamp i jagten på at være perfekt, som han engang troede, at alle andre er. At kampen kan resultere i negative følger til alt lige fra svær mistrivsel til flugt i stoffer og alkohol, som blev Julius’ egne måde at håndtere sin vej på.

Julius Mygind opfordrer de unge til ikke at flygte fra problemet, men snarere tage fat om nældens rod. Hertil har Julius Mygind allieret sig med Fie Hørby, familieterapeut, Helle Rabøl Hansen, mobbeforsker, Emilia Van Hauen, kultursociolog, Camilla Mehlsen, digital medieekspert samt Jacob Lawaetz, spec. læge i Psykiatri. Et professionelt og kompetent team, der understøtter Julius Mygind tanker og råd til den unge.

Bogen giver anvisninger til hvordan den unge, til en vis grad, selv kan bestemme, hvordan hans/hendes tilværelse skal være. Med udgangspunkt i, hvad der gør den unge glad og hvilket værdisæt den unge vil leve efter. For som J. Mygind skriver, så skal man ikke vente på øjeblikket, hvor alt ændrer sig. Det gør det ikke. Kun hvis den unge tager ansvar selv. Hvis den unge ikke kan, er der hjælp at hente, og her giver bogen nyttige links til rådgivende institutioner.

Den røde tråd, og dette meget fortrøstningsfuldt, igennem bogen er, at “du er ikke alene”. Bogen cementerer og bestyrker de unge i, at “du er ganske normal”. Jeg kan som voksen, mor og underviser blive ganske berørt over, hvad det er for en tilværelse, vi har tilvejebragt for ungdommen idag. En tilværelse med lukrativ selvhjælpsindustri, overbookede behandlingstilbud og oceaner af litteratur, der skal hjælpe folk med noget så simpelt som at leve.
Denne bog rammer plet af den simple årsag, at den er i den unges sted og ser med den unges øjne

Bogen henvender sig ikke kun til unge, men i særdeleshed også til voksne og professionelle i uddannelsessystemet. Ja, jeg vil sige, at alle kunne have gavn af at læse den, hvis vi skal ændre på den kultur, der underminerer ungdomstilværelsen idag.

Læs den! Hellere idag end imorgen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Om forfatteren
Annemette Bo Remmen

58 somre. Mor. Livsnyder, sprogentusiast, næres ved alt kulturelt og lærer i daglig virke.
Velkommen indenfor til min blog, Læseunivers og AltanErLiv.

Seneste indlæg