#58afslagsen

Der sænker sig en helt speciel ro over mig hvert år på denne dato.
Sommeren er på sit højeste, halvdelen af ferien er afholdt og dagen er aftaget med 50 minutter.
Ofte gør jeg en form for indre status og reflekterer over, hvor jeg står nu og hvad det seneste år har budt mig, og hvad jeg har taget med.

20. juli 2022

Traditionen tro morgenbord. Sofie-dear lagde vejen forbi.

Min fødselsdag i år skulle fejres som single. Havde jeg forudset det sidste år? Nej. Ingen kan forudse. Sidste år blev fejret i nuet, stærkt endda.

Året mod 58 har været turbulent. Jeg har klaret det, fordi jeg har været tro mod mig selv og troet på mig selv. Fordi jeg har brugt, hvad livet har lært mig, så jeg ikke lader mig vælte.
Venner er kommet til, som jeg ikke vidste var. Jeg har lært musikken at kende. Og jeg har næredes ved alt, der beriger mig og gør mig glad.
Ny arbejdsplads har udfordret mig, som det altid vil gøre, men jeg er blevet min blog rigere.

Onsdag  var jeg tilbage i min skal, hvor jeg fik lov at være. Sammen med min søn, min familie, min bedste veninde, Anette og Sofie-dear.

 

Hvad er fødselsdag?

Fødselsdag er noget helt specielt.
Jeg har været til mange fødselsdage.Jeg husker dog kun få af mine egne som barn.

I mine første barneår var det fast tradition, at vi, far, mor og jeg, hvert år tog til Aalborg i Zoologisk Have og Tivoli Karolinelund. Jeg husker det som en dag, hvor tiden helligede sig familien. Så kom min søster til, fars virksomhed tog til og der var velsagtens mere, der skulle til for at få hverdagen til at køre. I hvert fald husker jeg det som et brat ophør af fødselsdagsturen. Jeg spurgte endda mine forældre, men fik intet konkret svar. Sådan var det. Man affandt sig.

Jeg husker, at min fødselsdag derefter behørigt blev markeret med en gave. Ellers blev der ikke gjort det store ud af det.

En af de udvalgte

Jeg er en af de udvalgte, hvis fødselsdag falder i sommerferien, så i årenes løb er det blevet så som så med fødselsdagsselskab.

Min årelange veninde, Anette, er imponerende god til at holde sin fødselsdag hver år i august. Hun er et solens menneske, farverig og umådelig social. Hun inviterer fra nær og fjern, venner, bekendte, kendte og ukendte i uformel stil. Jeg har lært af hende.

Jordbærcheesecake

Jeg elsker at traktere. Jeg elsker at gøre gæstebud. At gøre godt for min familie og venner gør mig godt. Så for en del år siden satte jeg mig for, at nu ville jeg, fremover, invitere gæster til d. 20 juli. Det er blevet til såvel formelt som uformelt, stort som småt. Ikke altid er der kommet lige mange gæster. Det har heller ikke været det afgørende. Det vigtigste har været at se nogle mennesker og have en hyggelig stund sammen
De runde fødselsdage er fejret med manér – sang, taler og ekstravagant menu.

Do as you please.

Idag blev det med chips, Cava og cheesecake (yndlingkage), men uden skrubaf-tapas, som ingen kunne få ned i 32 graders varme. Stemningen var gør-hvad-du-vil og hvor-du-vil. Nogle slængede sig til Tour’en, andre syslede med håndarbejde. Niecen fortrak til det nordvendte soveværelse, hvor hende og katten, Ibber Kanin, nød den lette brise fra det åbenstående vindue.

Do as you please.

Gør dig det godt.

Jeg har hørt ældre mennesker sige, at der ikke er noget at fejre, når de er nået op i årene, vel at mærke allerede fra de 70. Andre mennesker mener ikke, at de er det værd, endsige har fortjent at fejre sig selv. At det at fejre sig selv er udtryk for al for stor selvtilfredshed.

Jeg ser omvendt på det.
Gør en ekstra glad stund ud af det på din fødselsdag. Glade stunder er sundt for os. Und dig selv en bette smule opmærksomhed.

 

Dagens høst. Flora-kop fra sønikke, givet med stort hjerte

Jeg nyder det efter den første servicering, hvor jeg lader mig falde ned i en stol og i egne tanker sidder og betragter f

amilie og venner, der selvkørende holder den gode  stemning.
Mine følelser får frit løb, når bedsteveninden rækker hånden ud til mig med den den flotteste buket fra sin kolonihave. Jeg tog imod den omsorg der, trods meget, indfinder sig, når min mor fortæller, at det var lige så varmt på den dag, jeg blev født.
Min søster og jeg fandt en afkrog, hvor vi ordnede verden og mine tankerne forstummede, da jeg tidligere på dagen fik en  hjemmestrikket bluse, der er som skabt til mig.

En helt igennem god dag

Alt fik lov at være. Ingen forudbestemte rammer, ingen forventninger endsige politisk korrekt indblanding. Bare en enkel, men helt igennem god dag.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Om forfatteren
Annemette Bo Remmen

58 somre. Mor. Livsnyder, sprogentusiast, næres ved alt kulturelt og lærer i daglig virke.
Velkommen indenfor til min blog, Læseunivers og AltanErLiv.

Seneste indlæg